Skoči na vsebino

POGOJI POSLOVANJA IN UPORABE SPLETNE STRANI

Spletno stran lanavital.com in podstrani upravlja LanaVital, Lana Krajnc s.p., Glavni trg 19c, 2000 Maribor (v nadaljevanju »ponudnik«). Z uporabo spletne strani sprejema obiskovalec, uporabnik oz. kupec (v nadaljevanju »uporabnik«) te splošne pogoje in potrjuje, da je z njimi seznanjen ter se z njimi strinja. Spletna stran lanavital.com je javna spletna stran, preko katere je možen nakup in dostop do posameznih spletnih programov iz področja zdrave prehrane in zdravega načina življenja ter druge storitve, opredeljene na spletni strani. Spletni programi so organizirani v obliki video, avdio, besedilnih ter drugih vsebin in so v celoti objavljeni na spletu. Ponudnik se bo z vzdrževanjem in oblikovanjem teh spletnih strani trudil zagotavljati točnost, pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin, vendar ne zagotavlja in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in celovitost kot tudi ne za škodo, povzročeno z uporabo teh spletnih strani oziroma njenih vsebin. Dopuščena je možnost tipkarskih napak. Fotografije na spletni strani so lahko simbolične. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Ponudnik si pridružuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) ter brez predhodnega opozorila in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb. Uporabnik oz. kupec s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let.

AVTORSKE PRAVICE

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletni strani lanavital.com za svojo osebno uporabo. Vse vsebine (pisne, slikovne, avdio in video), ki so objavljene na spletnih straneh ponudnika, so zaščiteno avtorsko delo ponudnika ali njegovih pogodbenih partnerjev skladno z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela brez izrecnega pisnega obvestila ponudniku in njegovega pisnega soglasja.

CENE

Vse cene v cenikih oziroma na spletnih straneh so v evrih (€) in, če ni posebej določeno drugače, ne vsebujejo davka na dodano vrednost (DDV) – podjetje LanaVital, Lana Krajnc s.p. ni davčni zavezanec. Veljajo cene in ostali pogoji (npr. popusti) v trenutku potrditve naročila. Cene se lahko spremenijo brez predhodne napovedi. Ponudnik je upravičen spreminjati določila teh splošnih pogojev, vključno s spremembami cen posameznih storitev, pri čemer se za datum spremembe šteje objava na spletni strani. V primeru spremembe cenikov, spremenjene cene veljajo z dnem objave. Akcijske ponudbe veljajo do preklica.

NAČINI PLAČILA, POSTOPEK NAKUPA, IZDAJA RAČUNOV IN DOSTOP DO KUPLJENIH PRODUKTOV IN STORITEV

Izdajatelj računov, ki se navezujejo na nakup produktov in storitev preko spletne strani lanavital.com je podjetje LanaVital, Lana Krajnc s.p., Glavni trg 19c, 2000 Maribor. Ponudnik omogoča naslednje načine plačila: – Plačilo s kreditno kartico (za spletne programe) – Plačilo z nakazilom na TRR ponudnika (za individualna prehranska svetovanja). Ko ste spletni program plačali s kreditno kartico bo le-ta dostopen na vašem ustvarjenem uporabniškem računu. Uporabniški račun je dostopen z vašim izbranim uporabniškim imenom in geslom. Do vsebin lahko kadarkoli prosto dostopate. Zaradi narave ponudnikovih storitev (spletni programi) dobi uporabnik dostop do naročenih vsebin po dejansko opravljenem plačilu za naročene storitve. Vsi dostopi do spletnih izobraževalnih programov in drugih naročenih vsebin vam bodo omogočeni najkasneje v roku 48 ur od prejema plačila. Vsa nakazila v primeru izbire ‘Plačilo z nakazilom na TRR ponudnika’ morajo biti izvedena na račun podjetja LanaVital, Lana Krajnc s.p, Glavni trg 19c, 2000 Maribor, SI56 0313 2100 0501 152 Prodajna pogodba se sklene med kupcem in ponudnikom. Pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec izvede plačilo. Račun za izvedeno plačilo boste prejeli najkasneje v 8 dneh po prejetem plačilu na naveden elektronski naslov. Računov ne pošiljamo po pošti v papirnati obliki, razen če to izrecno želite in zahtevate (v tem primeru to sporočite na email naslov info@lanavital.com). Kupec soglaša, da mu lahko ponudnik izda račun tudi samo v elektronski obliki in mu ga pošlje po e-pošti oziroma s sredstvi elektronske komunikacije. V primeru, ko kupec želi oziroma zahteva izdajo računa/-ov v papirnati obliki (npr. če izgubi račun in želi njegovo ponovno izdajo v papirnati obliki ipd.), ima ponudnik pravico kupcu zaračunati administrativne stroške izdaje računa.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILA

Kupci spletnih programov po 43.č členu Zakona o varstvu potrošnikov nimajo pravice do odstopa od pogodbe in do vračila kupnine. (Zakon o varstvu potrošnikov, 43.č člen, 13. alineja).

POLITIKA ZAUPNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezano k varovanju osebnih podatkov udeležencev oz. uporabnikov spletne strani lanavital.com. Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani, zato bo storil vse potrebno, da jih zašiti pred kakršnimikoli kršitvami ali zlorabami. Z registracijo na spletno stran uporabnik jamči za točnost navedenih podatkov in zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom do spletne strani dostopal le on oziroma pooblaščena oseba. Hkrati soglaša, da Ponudnik obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku v skladu s Politiko zasebnosti. Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne strani se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

POHVALE IN PRITOŽBE UPORABNIKOV

Zanima nas vaša izkušnja z nami, tako dobra kot slaba. Na koncu šteje samo vaše zadovoljstvo. Veseli bomo, če nam boste vašo izkušnjo pri nakupu sporočili na e-mail info@lanavital.com.

SPORI IN PRISTOJNO SODIŠČE

Uporabnik in ponudnik se bosta trudila spore reševati sporazumno, v medsebojno obojestransko korist in v skladu z najboljšo prakso poslovanja. Če sporazum ne bo mogoč, bo o sporih odločalo stvarno pristojno sodišče po vsakokratnem sedežu ponudnika.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Vsa vsebina strani lanavital.com in podstrani (besedila, fotografije, avdio, video vsebine in drugo) je izključno informativne narave. Vse programe in nasvete, ki jih ponudnik deli na svoji spletni strani in organizira na spletu ali v živo, niso nadomestilo za ustrezno zdravniško pomoč. Če imate resna bolezenska stanja, bolečine, kakršnekoli težave z zdravjem, se pred prakticiranjem programov posvetujete z ustreznim zdravstvenim delavcem. Spletni programi in druge vsebine na strani so namenjene izobraževanju in ozaveščanju o zdravi prehrani in zdravem življenjskem slogu, in temeljijo na znanstvenih virih in osebni izkušnji ponudnika. Vsebine na strani niso namenjene diagnozi, prehranski ali zdravstveni terapiji, zagotavljanju zdravstvene oskrbe ali zdravljenju kakršnegakoli stanja ali bolezni. Uporabniki strani prevzemajo vsa tveganja, ki se lahko pojavijo v povezavi z uporabo strani in izobraževalnih programov, vključno s tveganji, povezanimi s spremembo načina prehranjevanja in življenjskega sloga. LanaVital, Lana Krajnc s.p. uporabniki strani odvezujejo odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi lahko nastala v povezavi z uporabo spletne strani in izobraževalnih programov. Vse programe, nasvete in druge vsebine, ki jih ponudnik deli na svoji spletni strani in organizira na spletu ali v živo, niso nadomestilo za ustrezno zdravniško pomoč. Nobena informacija na tej strani ni nasvet osebnega zdravnika ali specialista, ne nadomešča diagnoze ali ne sugerira terapije. Uporaba informacij na tej strani je na lastno odgovornost, pri čemer eksplicitno pozivamo, da:
  • se vedno držite navodil osebnega zdravnika ali specialista, še posebej, če imate kakršno koli diagnozo;
  • če uporabljate zdravila na recept, se morate o vsem posvetovati z izbranim zdravnikom ali specialistom;
  • ne odlašate obiska pri zdravniku, če sumite na kakršno koli zdravstveno težavo.
Uporaba spletnih programov ali katerihkoli drugih vsebin na spletni strani lanavital.com in podstraneh ne zagotavlja rezultatov.

PODATKI O PODJETJU

LanaVital, Lana Krajnc s.p. Glavni trg 19c 2000 Maribor TRR: SI56 0313 2100 0501 152